Menu

A polgármester által a veszélyhelyzet ideje alatt meghozott döntések

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet 2020. március 11-i kihirdetésével az önkormányzatok esetében a képviselő-testületek hatásköre a polgármesterek kezébe került. Ez történt meg 2020. november 3-án újból a járvány második hullámában.

Vagyis azokat a döntéseket, amelyek a képviselő-testület, valamint a bizottságok hatáskörébe tartoznak, ezen időszakokban a polgármester hozza meg. Az említett testületek a veszélyhelyzet alatt nem üléseznek. (A meghozható döntések alól kivételt képez az intézmények átszervezése, megszüntetése, azok ellátási, szolgáltatási körzeteinek megváltoztatása.)

A rendkívüli jogrend alatt minden olyan döntést ismertetünk, amelyet Cserdiné Németh Angéla polgármester a veszélyhelyzet ideje alatt, a rá ruházott hatáskörben meghozott. Ezeket a döntéseket a polgármester a képviselő-testület valamennyi tagjával egyeztette.

A megjelent tájékoztatókat itt gyűjtöttük össze.

Tájékoztató a polgármester által a veszélyhelyzet ideje alatt meghozott döntésekről 8.

A rendkívüli jogrend november eleji újbóli bevezetésével ismét a polgármesterekhez kerültek a képviselő-testületek és a bizottságok jogkörei. Cserdiné Németh Angéla november 11-én a Polgármesteri Hivatal munkarendjéről hozott határozatot, valamint rendeletet alkotott a maszkviselés kerületi közterületi szabályairól.

Tájékoztató a polgármester által a veszélyhelyzet ideje alatt meghozott döntésekről 7.

A június 2-án a képviselő-testület helyett meghozott döntések között szerepel útfelújítási közbeszerzés, a mezőőri feladatok jövője, ingatlanvásárlás, valamint a RÉPSZOLG gépparkjának fejlesztése is.

Tájékoztató a polgármester által a veszélyhelyzet ideje alatt meghozott döntésekről 6.

Május 13-án egyetlen polgármesteri döntés született – ez az önkormányzati dolgozókat érinti.

Tájékoztató a polgármester által a veszélyhelyzet ideje alatt meghozott döntésekről 5.

A május 5-én, a képviselő-testület helyett meghozott döntések a bérletidíj-kedvezményekről, az otthonápolási támogatásról, valamint a gazdasági társaságok, költségvetési szervek beszámolóinak elfogadásáról.

Tájékoztató a polgármester által a veszélyhelyzet ideje alatt meghozott döntésekről 4.

A Jogi Bizottság, a Népjóléti Bizottság, a Pénzügyi Bizottság és a Kerületfejlesztési Bizottság előterjesztései kapcsán született április 27-29-i polgármesteri döntések.

Tájékoztató a polgármester által a veszélyhelyzet ideje alatt meghozott döntésekről 3.

Zárszámadás, a 2020-as költségvetés 1. módosítása, az önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságok vezető tisztségviselőinek, könyvvizsgálóinak megválasztása – április 15-i, a képviselő-testület helyett meghozott döntések.

Tájékoztató a polgármester által a veszélyhelyzet ideje alatt meghozott döntésekről 2.

A települési támogatások szabályainak módosítása, térítési díjak módosítása, a Palota Plusz támogatás létrehozása, a sportszervezetek  2020-as támogatása is szerepelt az április 7-én meghozott polgármesteri döntések között.

Tájékoztató a polgármester által a veszélyhelyzet ideje alatt meghozott döntésekről 1.

Április 2-án Kulturális Bizottság, valamint a Népjóléti Bizottság helyett döntéseket Cserdiné Németh Angéla polgármester.

Répszolg

Palota-15

Palota-Holding

XV-media

Gazdasági Működtetési Központ

CSAPI-15 Kft.