Kerületi Kisokos új száma! Jó! - nem jó!

Minden olyan téma, ami aktuális a kerület életében.

Kerületi Kisokos új száma! Jó! - nem jó!

HozzászólásSzerző: Roland von Bagratuni » 2007 júl. 25 16:33

Nagyon megörültem, amikor a tanácsi-polgármesteri hivatali-MSZP-alapszervezeti (?!?) küldöncök hozták a XV.kerületi Kisokos a nyomdából frissen kikerült legújabb, 2007/2-es számát. Az öröm azonban nem tartott sokáig, amikor eljutottam a BKV-menetrendekhez. Az öröm bosszúsággá, majd indulattá váltott át! Mérges indulattá! Mert megint átvertek minket! Mivel a vasúti, távolsági és helyiérdekű autóbuszközlekedsére és helyi-helyiérdekű tömegközlekedésre szakosodott, több ország sajtóját (többek között: www.railwaymarket.pl, www.vasutbarat.hu, www.infobus.pl, www.rynek-kolejowy.pl) tudósító újságíró vagyok — természetes dolog, hogy legelőször a BKV-menetrendeknél lyukadtam ki! Nem azt vizsgáltam, hogy a közölt adatok megfelelnek-e a valóságnak, bár most már ebben is kételkedem! Azt néztem, vajon minden kerületi járat megtalálható-e benne. Az előző számból ugyanis már hiányzott egy csomó járat. Ekkor írtam a kiadónak egy e-mailt a megadott ugyfelszolgalat@kisokos.hu címre, de választ a mai napig nem kaptam. És a kerület polgármestere sem válaszolt — nyilván őt aztán „ilyen apró ügyek“ nem érdeklik! Nem bocsátkozom most politikai ítéletekbe, mert itt és most nem az én feladatom bírálni a pártot, amelyet képviseli és amely erre a posztra küldte. De legalább küldött volna egy szánalmas, félsoros, semmitmondó választ: „foglalkozunk az üggyel“ , vagy: „nem a mi hatáskörünk“ megjegyzéssel nyugtázta volna a soraimat. Azért írtam személyesen Hajdú László képviselő és tanácselnök (boccs: polgármester) elvtársúrnak, mert ő írt a 2007/1. számba előszót! Tehát Ő is felel a kiadványért. Úgyis, mint azt ajánló, úgy is, mint felelős polgármester!

Nos, a BKV-menetrend még mindig távol áll a tökéletestől. Mert, most már benne van a 62-es villamos, na de vajon hová tűnt a fél Újpalotát bekacsázó 69-es villamos, vagy a Kossuth-utcától induló 12-es?!? Aztán ismét hiányzik egy csomó buszjárat! Benne van a gyors 25-ös, a gyors 25/A-s, a 25-ös, a gyors 170-es és a Palotabusz. Na de a többi hová tűnt?!? A 12-es és a 69-es villamos, a 24-es, a 70-es, a 73-as, a 75-ös, a 77-es, a 96-os és a gyors 96-os, a gyors 96/A-as, a 104-es, a gyors 130-as, a gyors 173-as, 177-es busz, és az összes éjszakai buszjárat?!? Aztán a MÁV menetrendből a Rákospalota-Újpest állomásról induló és oda érkező vonatok, illetve a Széchényi térről induló és oda érkező Volánbuszok??? Na és a Cora-busz, vagy a Metro-busz, vagy az Ázsia-center-busz??? Évekig kiadói dolgozó voltam: a Lapkiadó Vállalatnál (majd később átkeresztelték Pallas Lap- és Könyvkiadónak), tehát a kiadási kérdések a kisujjamban vannak! Tudom, hogy a nyomdai ívméret adott, tehát „minden“ nem fér bele a könyvecskébe! Ha nem akarják. Ez is jó tördelőszerkesztő kérdése! De ha nincs, akkor viszont van más megoldás: nem kell egy buszjárat adatait két oldalra széttenni, amikor egy oldalon is elférne — igaz: kisebb betűkkel, kissé összeszorítva — az oda és a vissza járat adatai! Aztán: kevesebb hírdetést kell fölvenni, hogy a valóban közérdekű menetrendek is belekerüljenek! Mert én ezzel úgy vagyok: mivel a vandálok a buszmegállókról sokszor kilopják a menetrendet, vagy azt összefirkálják, olvashatatlanná teszik — a könyvecskét magammal viszem! Vinném, de minek?!!! És sokan így vannak, hogy a fejük nem káptalan, különösen, ha már időskorúak, minden busz, villamos, troli, vonat menetrendje nem fér el benne! Erre van a könyvecske. Ha pedig az önkrmányzat megrendelte, ki is fizette, de a kiadó nem teljesített — kérje számon! És egy másik, jobb kiadót bízzon meg a feladattal!
Roland von Bagartuni
újságíró, filmrendező, aranymisés ministráns, wikipédista-szerkesztő, 56-os hadirokkant
Roland von Bagratuni
 
Hozzászólások: 20
Csatlakozott: 2007 ápr. 19 18:18
Tartózkodási hely: Budapest-Rákospalota

HozzászólásSzerző: Avarkeszi » 2007 aug. 13 15:53

Tisztelt Uram!

A XV. kerületi KISOKOS legújabb kiadásával kapcsolatos írását érdeklődéssel olvastam. Egyetértek Önnel abban, hogy a menetrendi rész hiányos. Többször felhívtam én is a kiadó figyelmét arra, hogy az általuk a BKV honlapjáról letöltött menetrendek elavultak. Amikor kezembe vettem az új kiadást én is először a menetrendekhez lapoztam, hogy megnézzem változtattak-e az eddigieken. Sajnálattal láttam, hogy bár változtattak, de több járat kimaradt. Miután ezt a kiadványt a hírdetések bevételeiből finanszírozzák, sajnos a közérdekű információk terjedelme attól függ, hogy mennyi a bevételük. Az összes kerületünket érintő BKV járat menetrendjének terjedelme meghaladja egy ilyen kiadvány lehetőségeit, ezért keressük annak lehetőségeit, hogy informálhassuk a kerület lakóit a BKV járatok menetrendjéről. Természetesen örülnénk annak is, ha minél több megállóban maradnának olvashatóak a menetrendek. Amennyiben a kiadvány más részeivel kapcsolatban is van észrevétele, kérem, írja meg!

Tisztelettel: Avarkeszi Béla polgármesteri referens
Avarkeszi
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2007 jún. 18 13:25

HozzászólásSzerző: nico » 2007 aug. 13 16:16

Avarkeszi írta: Miután ezt a kiadványt a hírdetések bevételeiből finanszírozzák,


Tisztelt Avarkeszi Béla úr!
polgármesteri referens

Kérem szíves tájékoztatását a XV. kerületi KISOKOS 2007/1. számban olvasható "előszóval" kapcsolatban. Az előszó hirdetésként szerepel-e a kiadványban, vagy a közérdekű tájékoztatók helyett - mint pl. a hiányzó menetrend? Ha hirdetés, mi volt az ára?

Fáradozását és idejét megköszönve várom válaszát.
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2088
Csatlakozott: 2006 nov. 23 14:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

XV. kerületi KISOKOS

HozzászólásSzerző: Roland von Bagratuni » 2007 aug. 13 16:59

Mélyen Tisztelt Avarkeszi Béla úr, polgármesteri referens

Én azt hiszem, elérhető lenne az, hogy minden menetrend belekerüljön. A most induló, Rákospalotát Rákoskeresztúral összekötő 46-as busz is, amelyről egyébként már régen tételes részletekben kellett volna tájékoztatni a lakosokat, hogy az új lehetőségre idejében felkészüljenek. Mert így az lesz, hogy hetekig-hónapokig talán félig üresen fog járni a járat, annál is inkább mert smucig módon a BKV 15-30 percenkénti járatosűrűséget feltételez. Tudjuk: ez az oka annak is, hogy kevesen használják a 104-est vagy a 24-est is! Pedig minden józan városvezetés világszerte azon ügyködik, hogy minél több embert átcsábítsa a tömegközlekedési járművekre! Nem igaz, hogy minden gépkocsitulajodonos olyan, hogy „még a vécére is autóval megy“!

Mint nemzetközi közlekedséi szakértő, több külföldi és hazai közlekedési lap és elektrónikus portál tudósítója, én ezt is megoldhatónak látnám. Ma már „pitiáner“ iparosok is házhoz viszik a röplapot, így a vacsora közben az új BKV menetrend javaslat is áttanulmányozható lenne és az utasok idejében kifejthetnék alkotó véleményüket, mielőtt a végleges megoldás megszületik! Csak az a baj hogy a BKV rengeteg felesleges dologgal terheli vezetői idejét! Másrészt pedig erre a kerületben külön fórumot - fórumokat kellene esetenként szervezni és úgy meghírdetni, hogy valóban mindenki elmenjen, akit a téma érdekli vagy érinti.

A BKV-nak rengeteg adóssága van a kerülettel szemben. Az oktalnul szétvert villamosvonalakkal kezdeném. A régi 69-es és a 65-ös nagyon jó járatok voltak és a Beller utcában elfért volna a második vágány is, amire hivatkozva verték szét annak idéjen a vonalat! Hiszen a kitérők is elfértek! Aztán az 55-ös és a 10-es észak-pesti szakaszának a megszüntetsée is elhamarkodott volt! Annál is inkább, mert a 3-as metró beigért folytatása nem valósult meg a mai napig. Na de van másik megoldás is. A Bánkut utcában továbbépíteni egy „elágazást“ a temetőig, onnan balra Újpest felé a Szentmihályi uton —a Szőcs Áron utcán — a MÁV felüljárón — az Árpád úton egészen a MÁV Újpest/metró Újpest-Városkapú állomásig! Rengetegen igénybevennék.

Ennek a mai 69-es újpalotai végállomásához indított szárnyvonala pedig kiválthatná a 96-os gyors buszt.
Ha a villamos zárt pályán járna, gyorsabb lenne a csúcsforaglomban minduntalan el-elakadó busznál. És akkor a másik elágazás elmehetne a hídról a régi vágányon a Fő tér, majd Kossuth utca felé és onnan tovább egészen a fóti Coraig. A Cora biztosan beszállna a beruházásba, hiszen neki ez üzlet, másut az Unióban az ilyen áruházláncak beszállnak, mert nekik ez több vevő gyors odajutását jelenti!

A harmadik elágazás az lenne, amely Újpalota felől (akár a Fóti utra kanyarodva!) jövet jobbra menne, majd a mai 12-es vonalán menne tovább, a híd után jobbra fordulna és elmenne Káposztásmegyerre, a 14-es mai villamos végállomásáig, de itt is tovább mehetne az Auchanig, ismét közös beruházásban.
Egy másik elágazás elmenne egyenesen tovább a Régi Fóti úton a Váci útig, majd jobbra Kaszásdülőig. A mai 69-es vonalát pedig tovább kellene vinni át a kiserdőn át Rákosszentmihályon legalább a Kerepesi útig! A régi 69-es legalább ezzel kapna méltó utódot!

Aztán ott van a 74-es troli, amely a Kolozsvár utcánál áthozható lenne a vasúti híd alatt (végeredmnybena BKV a 24-es buszt is így kényszeríti kerülőre!) majd a Rákos úton mehetne végig a Szőcs Áron utcáig, majd a Városházánál elmenne a vasútállomás irányába, ahol a végállomása lehetne.
Ezt is sokan igénybevennék! Rengeteg az asztmás a kerületben, ezt a tüdőgondozó megmondhatja! És amerikai tudósok több évig nagyvárosokban végzett kutatásai nyomán megállapították, hogy a camionok és a buszok a legfőbb okozói az asztmának és annak még súlyosabb változatának, a COPD-nak! Mindkettő nemcsak súlyos, de gyógyíthatatlan betegség és nem a dohányzás okozza!

De térjünk vissza a menetrend-füzethez. A BKV érdeke is a megfelelő utastájékoztatás. Ha a KISOKOS nem vevő a korrekt tájékoztatásra, össze kellene fogni a BKV-val, hírdetőkkel és csinálni egy olyan tájékoztató füzetet, amely korrekt módon, nem pedig ad-hock kiragadott információkat közöl! Mi több: a változásokat is előre be kell vinni, tehát X-jáart menetrendje Y napig ilyen, XY naptól meg ilyen! Ezt mindenütt a világon így csinálják! Én rengeteg nagyvárosban jártam ismerem az ottani tömegközlekedést. Poznań, Szczecin, Varsó, Krakkó, Lublin, Kassa, Pozsony, Prága, Yereván, Brno, Wrocław, Moszkva, Drezda, Berlin, Ulán Bátor, Kijev, Vilnius, Riga, Bécs, Linz, Nagyvárad... sorolhatnám órákig! Van ahol a BKV-től függetlenül a helyi önkormányzat portálja is közli ezeket. Nagyon szívesen besegítek ennek megvalósításába! Öreg vagyok, de nem vénember, tehát ha kell, szakítok erre időt, energiát. És gondolom mivel az ügy politikamentes, minden párt is besegítene ebbe. Így viszont — amint az elöttem hozzászóló úr gondolataiból látszik — mindenkiben felmerülhet az a gondolat, hogy itt a „semmiért“ valakik nagy pénzeket szedtek fel!
Maradok Őszinte Tisztelettel és Nagyrabecsüléssel:
Roland von Bagartuni
újságíró, filmrendező, aranymisés ministráns, wikipédista-szerkesztő, 56-os hadirokkant
Roland von Bagratuni
 
Hozzászólások: 20
Csatlakozott: 2007 ápr. 19 18:18
Tartózkodási hely: Budapest-Rákospalota

Re: XV. kerületi KISOKOS

HozzászólásSzerző: nico » 2007 aug. 14 08:05

Roland von Bagratuni írta:[b] Így viszont — amint az elöttem hozzászóló úr gondolataiból látszik — mindenkiben felmerülhet az a gondolat, hogy itt a „semmiért“ valakik nagy pénzeket szedtek fel!


Tisztelt Fórumolvasó!

Sajnálom, hogy a néhány soros kérdésem, hozzászólásom mögött felismerhető gondolatvilágom "látszata" elérthető.
Egy KTV adásban polgármesterünk - szerintem - elhatárolódott a Kisokos kiadványtól. Ennek az elhatárolódásnak a mértékéről, távolságától, időtartamáról szeretnék informálódni, hogy más kijelentéseket is "megfelelően" tudjak értelmezni.

A máskéntértelmezhetőségemért elnézésüket kérem.
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2088
Csatlakozott: 2006 nov. 23 14:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

Re: XV. kerületi KISOKOS

HozzászólásSzerző: Roland von Bagratuni » 2007 aug. 14 12:35

nico írta:Sajnálom, hogy a néhány soros kérdésem, hozzászólásom mögött felismerhető gondolatvilágom "látszata" elérthető.


Én meg sajnálom, hogy Ocsovai András úr félreértette, mert nem gondoltam semmi roszra az észrevételével kapcsolatban. Legfeljebb rosszul fejeztem ki magam: „látszik“ helyett talán inkább azt kellett volna írnom „érezhető“, „érzékelhető“ etc. Sajnos ez az átka annak, ha az ember többtucat nyelvet használ és olykor akaratlanul összekeveri a nyelvatni szabályokat... Tehát: elnézést. Különben írtam Hajdú polgármesternek én is a KISOKOS előző száma maitt, mivel azt előszavával tisztelte meg, de Tőle választ nem kaptam, pedig legalább a jómodor megkivánta volna, a sajtótörvényt már nem is említem...

Mély Tisztelettel és Nagyrabecsüléssel:
Roland von Bagartuni
újságíró, filmrendező, aranymisés ministráns, wikipédista-szerkesztő, 56-os hadirokkant
Roland von Bagratuni
 
Hozzászólások: 20
Csatlakozott: 2007 ápr. 19 18:18
Tartózkodási hely: Budapest-Rákospalota

HozzászólásSzerző: Bözsimama » 2007 aug. 30 17:04

Megírhatnád kedveském, Roland, hogy ki vagy, mert annyi rangod van nem értem egyiket sem.
Bözsimama kereste, kereste de nem találta.
Isten áldjon jó vitéz.
Bözsimama
 
Hozzászólások: 18
Csatlakozott: 2007 ápr. 19 11:44

HozzászólásSzerző: nico » 2007 aug. 31 08:20

Kedves Bözsimama!

Van, aki előtt meg kell hajolni! Roland von Bagratuni előtt, többször!

http://hu.wikipedia.org/wiki/User:Roland_von_Bagratuni
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2088
Csatlakozott: 2006 nov. 23 14:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

HozzászólásSzerző: Bözsimama » 2007 szept. 03 08:26

Tudod nico monta azt már valaki: térdre csuhások...
Biztosan azért hajlongasz, mert már nehezen bírod a táblákat a tüntetéseken.. fáradsz ...add át másnak... nem kellene neked írnod mindenki nevében
Hány topicolót képviselsz???
Akinek feltettem a kérdés az válaszoljon...nem téged kérdeztelek..ez neveltlenség, nem gondolod,,,
Bözsimamával ne kekeckedj..ismerlek jól...a III. emeletről...
Bözsimama
 
Hozzászólások: 18
Csatlakozott: 2007 ápr. 19 11:44

HozzászólásSzerző: nico » 2007 szept. 03 08:58

Kedves Bözsimama!

Az ő számítógépe meghibásodott és az is lehet, hogy nem szokott hozzá a te szavaidhoz. Szomorú, hogy csak a csuháig jutottál.
A tudás előtt én mindig meghajolok. Ez az ember már bizonyított. Ha a tizedét közkincsé teszed, előtted is meghajolok, de így egy vagy a csapatból.

Bözsimama, nekem ezen a néven még 81% a lehetőségem. 81,05 MB. Láttam amikor rákerestél. A lehetőségem egyötödét használtam el. Részemről még négyszer ennyit felhasználhatok a fórumból. Azután - más néven - nevenként 100 MB a keret. Ugye érted, azután?!!!
Én önszántamból írok.
Nem vagyok fáradt.
A táblákat, zászlókat még bírom, és ha már nem, a famíliám tovább viszi. Ne félts.

Te beszélsz neveltségről?

Kekeckedni nem szoktam senkivel, veled sem. Élek a fórum adta lehetőséggel. Úgy, mint te. Csak mégis másként.

Örülök, hogy ismersz, és örülök, hogy csak innen ismerlek.

Csókolom a férfias erőt sejtető kezed.
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2088
Csatlakozott: 2006 nov. 23 14:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

HozzászólásSzerző: Bözsimama » 2007 szept. 03 17:04

Megvárom míg válaszol a jó vitéz kedves Roland.
Ő csak nem olyat ír mint te , nico! Szégyelhetnéd magad, Bözsimamával ezt teszed!
Mit hordsz itt össze hetet havat,vagy ahogyan Józsi mondta összekevered a Gizikét a gőzekével. Ne irogass már ennyit más nevében, vagy te is az vagy?
Te csak a saját és egy másik nagy ember kezét csókolgassad.
Hát ami igaz az igaz, ha jó meglegyintenélek, persze nem teszem, nem vagyok én olyan, akkor "férfias erőt" is kaphatnál.
Isten áldjon, a Roland válaszoljo, kösz!
Bözsimama
 
Hozzászólások: 18
Csatlakozott: 2007 ápr. 19 11:44

HozzászólásSzerző: Roland von Bagratuni » 2007 nov. 28 15:42

Bözsimama írta:Megvárom míg válaszol a jó vitéz kedves Roland.
Ő csak nem olyat ír mint te , nico! Szégyelhetnéd magad, Bözsimamával ezt teszed!
Mit hordsz itt össze hetet havat,vagy ahogyan Józsi mondta összekevered a Gizikét a gőzekével. Ne irogass már ennyit más nevében, vagy te is az vagy?
Te csak a saját és egy másik nagy ember kezét csókolgassad.
Hát ami igaz az igaz, ha jó meglegyintenélek, persze nem teszem, nem vagyok én olyan, akkor "férfias erőt" is kaphatnál.
Isten áldjon, a Roland válaszoljo, kösz!


Kedves és Mélyen Tisztelt Bözsimama! Köszönöm, hogy írásomnak, személyemnek figyelmet szentel. Isten áldja! Gondolom, kerületlakóként illik időnként megszólalnom olyan ügyben, amely másokat is érdekel (het). Végeredmnyben én is itt élek. Igaz, nem rég óta, korábban zuglói voltam, de itt jól érzem magam. Mi több: az egyik örmény barátomat már rávettem arra, jöjjön ide beruházni! Ez pedig sokak számára munkát, keresetet, megélhetést jelent. Bár kimondotan jobboldali vagyok, én csak rossz és jó embereket ismerek és mindenkihez ennek alapján közeledem. Ne higgye, hogy megharagudtam. Nem veszem rossz néven a megjegyzését. Én azt szoktam mondani: hál'Istennek, hogy ennyi különféle ember él a világon! Mi lenne ha mindenki egyforma lenne és például ugyan abba az egy lányba szeretne bele?! Hát kihalna az emberiség, mert az összes férfi azért az egy lányért párbajozna!

Ha már itt vagyok, az eredeti témához szeretnék ismét hozzászólni. A KISOKOS BKV-menetrendjeihez. Meglepetten tapasztaltam néhány napja, amikor a kerületi újság újabb példányát kézhez vehettem, hogy végre! Közzé tették a majd' teljes menetrendet! Bravó Városházi Napló szerkesztősége! A magam nevében mindenképpen köszönöm! Nem „kötözködés“ végett azonban megjegyzem: a 62-es, 67/V és 69-es villamos kimaradt. És a PALOTA-BUS is. De. A de a remény kifejezése, hátha legközelebb ez is bekerül. Más közhasznú információval együtt, mert hiszen sokan nem tudják, melyik patika mikor van nyitva, hol melyik orvost mikor keresse. Például a tüdőgondozóban.Gondolom, Hajdú polgármester úr rendelkezett a lapban történő menetrend-közzétételről, hiszen Ő a lap kiadója. Így neki is köszönettel tartozom. Ellenben, ha a Polgármester úr tud erre szakítani keretet, szívesen megszerkesztek egy kerületi mindentudót, amelyet mindenki zsebre (vagy retikülbe!) vághatja, hogy kéznél kegyen.
Roland von Bagartuni
újságíró, filmrendező, aranymisés ministráns, wikipédista-szerkesztő, 56-os hadirokkant
Roland von Bagratuni
 
Hozzászólások: 20
Csatlakozott: 2007 ápr. 19 18:18
Tartózkodási hely: Budapest-Rákospalota

Kerületi Kisokos új száma! Jó! - nem jó!

HozzászólásSzerző: Roland von Bagratuni » 2008 feb. 23 12:19

Nagyon örülök annak, hogy írásom végre „port kavart“. Sokan leszóllítanak az utcán és megköszönik. Talán éppen ezért most a nevükben is meg kell köszönnöm azoknak, akik végre léptek az ügyben:

Avarkeszi úrnak is, Hajdú László polgármester-képviselő úrnak, a kerületi lap - Városházi Napló - főszerkesztőjének, Fehér István úrnak és a Kisokos kiadóinak és szerkesztőinek! Ugyanis méltatlankodásom nyomán, a kerületi lap két számában lehozta a teljes BKV-menetrendet és most a Kisokos legújabb, 2008/1-es számában is MIND MEGJELENT! Nem szőrszálhasogatás, ha a „kákán csomót keresek“, mert mindez kerületi honfitársaim érdeke is! Külön köszönet jár a KISOKOS-nak azért, mert a BKV menetrend mellett több közérdekű címet is közzétett! Ámde. És itt megint kiemelem: nem szőrszálhasogatás, ha most megint zsörtölődni fogok! Nem rosszindulat vezérel, hanem a jobbító szándék! S ha teljesül - újabb köszönet az említetteknek!

Kezdjük sorjában, mi minden hiányzik még a kisokosból (s talán Hajdú polgármeser úrnak akad néhány „felesleges fillérje“, hogy dotálja a kiadónak a plussz ráfordítást, a nyomdai ívek növelését!):

- Az egészségügyi szolgálat címeinek közzététele mellett azt is közölni kellene, ki hová tartozik! Ez különösen a körzeti orvosokra érvényes. De a mai nagy Molnár Lajcsi-Horvát Ágica-féle „átszervezések“ közepette változó helyzetben azt is tudnunk kellene, ki hová mehet egyéb, speciális panaszaival! És ha bizonyos esetekben Újpesthez tartozunk, úgy az újpesti rendelők, kórház címe is közlendő! Aztán a patikák címe és nyítvatartása! Na meg az is, melyik benzínkútnál is tudunk pirulát venni. És mindez milyen villamossal, vagy busszal közelíthető meg! (Lehet úgy is, hogy a térképre rá van vezetve: kék kereszt a patika, piros az SZTK!)

- Az oktatási intézmények esetében ugyanez. S itt is van néhány újpesti iskola, ahová járnak a kerületiek, pl. a Fóti út - Megyeri út sarkán lévő alapítványi kéttannyelvű angol iskola!!!

- A művelődési házunk esetében elkelne néhány információ: milyen szakkőrökre (és mennyiért!) lehet jelentkezni, mikor vannak a foglalkozások, kiket várnak!

- A városháza különböző ügyintézőinek fogadóórái, neve, hatásköre! Ez már rég nem államtitok! Mert bizony a hivatali ügyekben járatlan ügyfél vagy végigbolyong a Városháza épületein és feleslegesen végigzaklatja a kérdéseivel az illetékteleneket is, vagy pedig feladja a reménytelen keresést. Aztán az okmányirodával kapcsolatban is elkelnének információk! És ha már említjük, nemcsak az okmányirodát, a többi hatóságot is: a háziorvosoknál bevezetett rendhetz hasonlóan itt is be kellene vezetni a telefonos időpont-kérést! Nem mindenki képes arra, hogy végig várja a kilométeres sorokat! Mert egészsége olyan, amilyen! Ilyenkor inkább nem megy el, nem csináltat új személyit stb.

- Egyházi intézmények. Az egyház ma már (Hál'Istennek!) ismét életünk mindennapjaihoz tartozik! Isten nélkül nincs élet! Ezt még a legelvetemültebb ateistának is be kell látnia! Tehát: a katolikus, református, baptista, evangélikus, izraelita (elnézést, ha valamelyik egyházat kihagytam!) egyház is bekivánkozik egy ilyen címtárba! Nemcsak a templom, a parókia címe, de a kultúrotthona és a miserendje is! Ha pedig a kerületben nincs imaház (izraeliták?), közölni kell, hol keressék a lelki felüdülést! Ha van egy olyan egyesület, amely az egyházak közötti párbeszédre, együttműködésre, barátkozásra jött létre, örülnék a címének, én is szívesen részt vennék a munkájában! Mert mindenféle ellenségekedés a „nemtudom“-ból indúl ki! Ismerjük meg egymást és akkor szeretni is fogjuk egymást! Ne csináljunk ebből pártpolitikát, mert semmi köze az egyházaknak a pártokhoz és fordítva! De az is, hogy a Rákos út-Arany János utca sarkán lévő református templomban bizony kórusmozgalom is van! (Elnézés ha tévedek, én örmény-katolikus /és egyben örmény-ortodox - mert az örményeknél nem számít ki milyen templomba jár, Isten egy van, bármilyen néven és nyelven szólítjuk és bárhogyan fohászkoduk hozzá!/ vagyok...)

- Társadalmi szervezetek, pártok, kisebbségi szervezetek, intézmények. Életünk, a közéleti demokrácia szerves része. Igen is, legyen ott a Kisokosban a FIDESZ, MSZP, SZDSZ, MIÉP, KDNP, Jobbik, Munkáspárt, MSZMP, Sörivók Pártja, Royalisták Egylete etc helyi szerveinek címe, telefonszáma. És minden más tárasdalmi szervezet, akár helyi, akár fővárosi, vagy országos, de ha van helyi tagsági köre, legyen benne! A macska- vagy kutyabarátok egylete éppúgy, mint a szoknyapecéreké!

És minden szervezetnek az e-mail címe is! Ma már sokan és hál"Istennek: egyre többen veszik igénybe a számítógépet, amely ma már a telefont kezdi kiváltani (de nem felváltani!). Nem rohangálunk a postára levéllel, mert egyszerűbb e-mailt küldeni!

Mert mindez a demokrácia megszilárdításának a záloga!

Végül: vannak pártonkívüliek, mint én, akik (igyekeznek) minden pártot egyformán tisztelni, de ugyanakkor ők egy „külön kaszt“. Lehetne a pártonkívülieknek is egy székhelyük valahol a Hubay tér közelében, ahol lehet mindenféle saját rendezvényeket, találkozókat szervezni. Nem okvetlenül „Palota barátainak köre“! De ahová érkezve félretehetjük a különböző pártok iránti indulatokat és értelmes, minket, kerületünket érintő dolgokkal foglalkozhatnánk... Ha egy ilyen cím bekerülne a Kisokosba, az is főnyeremény!
Roland von Bagartuni
újságíró, filmrendező, aranymisés ministráns, wikipédista-szerkesztő, 56-os hadirokkant
Roland von Bagratuni
 
Hozzászólások: 20
Csatlakozott: 2007 ápr. 19 18:18
Tartózkodási hely: Budapest-Rákospalota


Vissza: KözéletKi van itt

Jelenlévő fórumozók: Bing [Bot] valamint 1 vendég