Dr. Szimon Ildikó írta:
Szeretném megtudni Önöktől, hogy a kerületünkből kikkel egyeztettek (Önkormányzat, civil szervezetek stb.) a tervezett változtatások elgondolásakor!
Dr. Szimon Ildikó írta:Egyébként örülök, hogy a XV. kerületi Kossuth utcából egészen Pasarétig el lehet jutni egy füst alatt. Kíváncsiam várom az utasszámlálási adatokat, hogy innen ezt az új szolgáltatást hányan fogják igénybe venni lakótársaim közül!
Nagy Erika írta:fantal77 írta:
De a VEKE? Tényleg miért is nem inkább a zorbánkormányszőlőbányája?
fantal77 írta:várható utasszám 0, de ez nem zavarja azokat a közlekedésmérnök hallgatókat, akik egy vonalhálózati térképet nézegetve terveznek (játszadoznak ezrek mindennapi életével) új buszútvonalakat. Ez a Pasarét-Kossuth utca összekötés örült ötlete is - milyen meglepő! - VEKE ötlet volt.......
Dr. Novák Ágnes írta:1. Az hogy Rákospalota déli területeiről átszállás nélkül el lehet jutni régi Újpest metróvégállomára, valamint az Újpesti GYEREK-SZAKRENDELŐBE(!) - merthogy ilyen a kerületben nincs, és még alacsony padlós buszok sem járnak errefelé, hogy az átszállást megkönnyítsék, míg persze a CORA METRO stb megközelíthetőségére nagy figyelmet fordítottak, nyilván jobb volt az érdekérvényesítő képességük, mint a gyerekes szülőknek - végre azt mutatja, hogy végre valakik hálózatban is gondolkodtak. A gyermekszakrendelőbe - mondjuk a fülészetre naponta kezelésre - ugyanis eddig babakocsival csak gyalog lehetett eljutni, cca 35 perc kocsitologatással a téli hidegben, vagy persze taxival oda-vissza. Babakocsi nélkül pedig lehetséges volt az átszállás és a várakozás a 20 percenként járó buszra, ami nem tartja a menetrendet. Ugyanez igaz a metró eléréséhez...
Dr. Novák Ágnes írta:2. A vitatott Kossuth utca-Pasaréti út buszjárathoz csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy régen volt egy 67-es villamos ami összekötötte a Széchenyi lakótelepet a ***-térrel (nem tudom miért csillagozza ki a szoftver az erdei vad nevét, mely a fején agancsot visel és teret is elneveztek róla?) Aki ezt a vonalat megszüntette annak a kiskezére kellett volna rácsapni még idejében... És aki ezt 20 éve nem helyezte vissza az követett el ősbűnt pl. a Rákóczi úttal szemben.
Az új 5-ös busz abból áll, hogy összekötötték az eddigi 5-öst a 67villamospótlóval, és kiküldték a Kossuth utcára, megjegyzem ide járt ki a 67-es villamoshoz kapcsolódó 65-ös villamos is, amit viszont az M3 miatt szüntettek meg.
Ezzel a járattal átszállás nélkül el lehet érni Rákospalotáról a budai oldalt. Úgy ahogy azt már 30 évvel ezelőtt is meg lehetett tenni, vagy ahogy az újpalotaiaknak ennyi azért eddig is megadatott a mindig zsúfolt különböző 73-asokkal.
(Tudom miről beszélek, jómagam pl. 3-szor szállok át ha a Zugligeti útra kell mennem a munkahelyemre (az átszállás minősége katasztrofális volt eddig is) ezentúl ezt 1 átszállással megtehetem, a "menetidőm" eddig általában 75-80-90- (110!) perc volt egy irányban, kíváncsi vagyok mit fut majd a meghosszabbított 5-ös. Ha nem lesz lényegesen rövidebb az utazási idő, akkor sem kell legalább átszállni a jól ismert redves helyeken, vagyis már az is minőségi javulást jelentene. Ha ez az 5-ös busz kapna egy buszsávot bebizonyítaná, hogy a 4-es metró költségpazarló megoldásainak csökkentésével remek járatokat lehetne összehozni.)
Dr. Novák Ágnes írta:A felmérések és a tapasztalatok szerint a közösségi közlekedést választók legnagyobb része azonnal átszáll a kocsijába ha pl. növelik az átszállások számát.
Dr. Novák Ágnes írta:[b]Vagyis szerintem az ide áthozott 5-öst azok fogják használni, akik használták a 67V-t és az 5-öst is eddig, plusz akik idáig a Bosnyákon botorkáltak a 7-eshez, (majd pedig húztak le a metróba, gyalogoltak egy méreteset a dzsuvában és a pisiben a Keletinél hogy átmenjek a Moszkvára), csak nagyon fognak örülni, hogy nem kell átszállni. Aki látta a Bosnyák téri 7-es buszt rohamozók hadát reggelente, vagy a Keleti aluljárót az tudja miről beszélek.
Dr. Novák Ágnes írta:- a Rákos úti SZTK pl. a kertváros legnagyobb területéről eddig is csak átszállással volt lehetséges, olyan buszokra várva amelyek 20 percenként járnak, vagy jelentős rágyaloglással.
Dr. Novák Ágnes írta:- a Rákos úti kisposták megszüntetésével sokaknak kell a Fő utcai postára menni, amit szintén jelentős kertvárosi területről csak várakozással tarkított átszállással vagy jelentős rágyaloglással érhetnek el. Persze ráér a nyugdíjas ha már olyan balek hogy nincs kocsija postára járni meg orvoshoz.
Dr. Novák Ágnes írta:- az Istvántelki és az Újpesti vasúti megálló intermodális csomóponttá fejlesztése szintén sokat lendítene a környék helyzetén, hiszen innen 10-12 perc alatt a Nyugatiba lehet jutni. Ez sem sikerült..
Dr. Novák Ágnes írta:Én is szeretnék kérdezni: a Palota busznak van értelme?
Dr. Novák Ágnes írta:(A VEKE-hatáskörét szerintem túlértékelik, bár ekkora befolyása lehetne egy ellenzéki felügyelőbizottsági tagnak, talán nem vitte volna el nemzeti/fővárosi/kerületi vagyont a cica sem... Az én tapasztalatom a civil szervezetek érdekérvényesítő képességével kapcsolatban kevésbé derűlátó. Gondoljunk csak pl. a jelenleg felszalámizás alatt álló LÁÉT-re vagy a mozgássérültek helyzetére, és hogy mi történt a rájuk szánt milliárdokkal, pedig MEOSZ az ország egyik legszervezettebb és legnagyobb civil szervezete.)
fantal77 írta:a 25Agy Ön szerint merre járt? Rákospalota déli része és Úp központ között
Apropó, Ön eléggé bejáratos az Épitési osztáélyra, meg tudná nézni, hogy mit machinál a z önkormi a MÁV-val közösbe? Előre is kösz...
fantal77 írta:aha. Kár, hogy a rákospalotaiak döntő többsége nem Budán dolgozik... És ja persze: a 4-esmetró szőőőrnyű, szörnyűűűűűű, igaz, hogy azzal, ha elkészül 15-20 perc alatt lehet majd Dél-Budára bejutni....
Topó írta:Szucsmarek írta:Elnézést, lehetne egy kérdésem? Az utcákkal kissé bajban vagyok. A lányom a Bogáncs utcai suliba jár. Ha a 25-ös busz megszűnik, milyen másik busszal fogom vinni a gyereket a suliba?
Köszönöm
A 70-essel, ami 125-ös lesz. Ott áll meg az Árokhát utcánál, a templom melletti térnél, ahol a 25-ös is most.
Szucsmarek írta:Topó írta:Szucsmarek írta:Elnézést, lehetne egy kérdésem? Az utcákkal kissé bajban vagyok. A lányom a Bogáncs utcai suliba jár. Ha a 25-ös busz megszűnik, milyen másik busszal fogom vinni a gyereket a suliba?
Köszönöm
A 70-essel, ami 125-ös lesz. Ott áll meg az Árokhát utcánál, a templom melletti térnél, ahol a 25-ös is most.
A 25-össel mi a Horváth cukrászdánál szállunk le, onnan baráti a megközelítés. A templomtól eléggé nagy túra lesz. csak ne havazzon télen, és ősszel pedig ne essen az eső.
Köszönöm a válasz.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég